Productos más vistos

Sisteme IT

Diverso

Ochelari activi 3D universali

och3d34

Nuevo

Experimentaţi filme, jocuri şi sport 3D ca niciodată până acum cu aceşti ochelari 3D.
Vezi (mai jos ) o ampla documentatie:

Más detalles

391,00 lei impuestos incl.

Más información

CITESTE DESPRE OCHELARI 3D (DOCUMENTATIE)

Tehnologia proiectării unei imagini cu trei dimensiuni, sau iluzia unei imagini cu adâncime, nu este una nouă. Ea există de mai bine de jumătate de secol, dar a fost rafinată şi popularizată doar din anii ’90.

Cum funcţionează?

Funcţionează datorită modului în care creierul întelege adâncimea. Primeşte informaţia de la ambii ochi, aflaţi la distanţe diferite şi care percep o imagine puţin diferită a obiectului privit, apoi analizează şi compilează informaţia într-o singură percepţie care conţine atât detalii vizuale despre obiect, dar şi despre distanţa la care se află.

 

 

Ochelari pasivi (jos) şi activi (sus)

Passive 3D Glasses, folosiţi de LG şi Vizio se bazează pe permiterea sau oprirea imaginilor polarizate într-un anumit mod. Ecranul televizorului prezintă ambele imagini polarizate suprapuse şi lentilele polarizate în acelaşi fel ca şi imaginile destinate lor permit trecerea numai a imaginii potrivite.

De asemenea, trebuie menţionat că există şi tehnologia imaginilor 3D fără ochelari. Recent, cei de la Nintendo au popularizat această tehnologie prin consola portabilă de jocuri, Nintendo 3DS. Acest dispozitiv are o barieră de paralaxă care permite vederea doar a unei jumătăţi din numărul pixelilor cu un ochi, şi cealaltă jumătate cu celălalt ochi. Din nou, asta înseamnă două imagini diferite, deci poate fi obţinut efectul de 3D.

 

 

Ochelarii activi

Se folosesc, în principal, cu televizoare Samsung, Sony şi Panasonic, dar şi la PC-uri pentru unele jocuri şi aplicaţii cu ajutorul driverului 3D de la Nvidia. Din punct de vedere estetic, sunt mult mai grei şi mai mari decât cei pasivi, deoarece conţin piese electronice.

Prezintă probleme cu interferenţa dintre imaginile destinate celuilalt ochi. Acest fenomen, numit crosstalk sau ghosting, este o problemă comună pentru televizoarele 3D, şi poate afecta calitatea experienţei vizionării unui film. Această interferenţă variază în funcţie de unghiul de la care este privit ecranul, înclinarea capului, şi distanţa dintre privitor şi televizor. Cel mai potrivit mod de a privi ar fi cel în care dreapta trasată de la ochi la ecran ar forma un unghi drept, atât orizontal cât şi vertical, şi fără a înclina capul în nici o direcţie. Totuşi , acest lucru este de cele mai multe ori imposibil, aşa că variaţia cantităţii de crosstalk a fost măsurată în funcţie de variaţia unghiului de la care este privit ecranul şi înclinarea capului. Din acest test a rezultat o performanţă mai scăzută a televizoarelor cu ochelari activi.

 

 

Ochelarii pasivi

Se pot folosi cu televizoare LG şi Vizio, şi doar cu unele proiectoare care au capacităţi de polarizare a luminii. Pentru PC-uri este recomandată folosirea împreună cu un ecran CRT, deoarece ecranele LCD au deja o polarizare inerentă a pixelilor.

Din punct de vedere al ghosting-ului, ochelarii pasivi au mult mai putine probleme decât cei activi. Acest lucru rămâne valabil şi când variem unghiul de privire sau înclinarea capului. Touşi, unele imagini pot prezenta probleme la înclinarea stânga-drepta a capului, deoarece unele imagini sunt polarizate liniar şi este aşteptat ca şi imaginile să fie primite în acelaşi fel. Această problemă a fost rezolvată cu ajutorul polarizării circulare.

Deoarece televizoarele care folosesc ochelari pasivi prezintă fără întreruperi imaginile, nu există problema frecvenţei celor activi. În schimb, ochelarii pasivi primesc o imagine cu rezoluţie înjumătăţită. 1080p se transformă în 540p, deoarece rezoluţia totală trebuie împărţită între cele două imagini prezentate simultan pe ecran.

Reseñas

Escriba una reseña

Ochelari activi 3D universali

Ochelari activi 3D universali

Experimentaţi filme, jocuri şi sport 3D ca niciodată până acum cu aceşti ochelari 3D.
Vezi (mai jos ) o ampla documentatie:

30 otros productos en la misma categoría: